Как да организираме прощъпулник

Първата усмивка и зъбче, първите думи и стъпки на детето – няма нищо по – вълнуващо и незабравимо за родителите и близките. Тези мигове на щастие са толкова важни, защото бележат развитието и израстването на малкото човече. В чест на неговото прохождане се организира специален ритуал наречен прощъпулник. Това е един любим семеен празник, в който традиционният обичай, за да е в унисон с новото време е обогатен със съвременни и модерни мотиви. Помислете за това тържество, когато детето вече може да ходи само. За да спазите обичая, са ви нужни питка, украсена според вашето въображение, бяла кърпа и предмети, по които ще се ,,гадае“ за бъдещата професия на малчугана.

Предметите, които ще символизират дадена професия, са по ваш избор и предпочитание, важно е да знаете предварително, какво ще означават- например компютърна мишка за програмист, пластмасова спринцовка за лекар и т.н. В присъствието на близки и приятели на семейството, майката носи питката, като тича, за да е здраво и пъргаво детето, търкулва я по бялата кърпа, в чийто край са наредени предметите. Детето трябва да мине, вървейки по пътеката без чужда помощ, за да си избере предмет, по който ще определите какво ще работи, когато порасне. Не хитрувайте да слагате любими играчки или храна, защото се губи смисъла на ритуала като знаете, че ще бъдат предпочетени от малчугана. След това питката се разчупва и първия залък се дава на детето, а останалата част се раздава на гостите.

Следва разбира се почерпка, подаръци и забавления. Ако искате да не мислите за организирането и подготовката на тържеството, ние от Детски парти клуб „Игромания“ с удоволствие ще ви помогнем. Предлагаме на вашето внимание Залата за родители, която приятно ще ви изненада с перфектно обслужване и уютен интериор, за да можете да се насладите на специално подбраните храни и напитки, да се потопите в уникалността и неповторимостта на този празник. Обещава ме, че ще ви бъде удобно и комфортно и ще се забавлявате и веселите заедно с децата.

За тях оборудвахме Залата за игри, която е модерна и просторна, пълна с интересни и забавни играчки, в която малчуганите да се развихрят и веселят свободно и безопасно, под грижите на аниматорите. В изпълняваните традиционни обичаи и ритуали винаги се отразяват нашите надежди и желания за по – добро и светло бъдеще, нашите мечти. Споделете ги с всички нас, работещите в Детски център „Игромания“, а ние ще се погрижим да направим този светъл празник незабравим и уникален. Очакваме ви и добре дошли!