Детска лятна занималня УЧЕБНОТЕКА

Лятната ваканция е очаквана, желана и мечтана от децата на всяко поколение, защото това е времето за безкрайни игри и забавления, за цветни фантазии и необикновени приключения, които се превръщат в най – ярките и прекрасни спомени от детството. Ние – от Детски център ,,Игромания бяхме единодушни, че искаме да сме част от тези вълшебни спомени на вашите деца и създадохме Детска лятна занималня ,,Учебнотека.

Знаейки добре, че играта е най – ефективното средство за развитие на качества у децата, за усвояване на знания и умения, изготвихме специална програма, чрез която играейки да се забавляват и обучават, да общуват и да опознават все по – дълбоко обкръжаващия ги свят. Най – важният резултат, към който се стремим и който търсим от игрите е емоционалната удовлетвореност на децата, отговаряща на техните потребности, желания и възможности. При обзавеждането на залите за игри се постарахме да съчетаем домашния уют с модерния интериор, където малчуганите да имат свободата да се забавляват и активно да почиват, да творят и да се учат.

При нас никога не е скучно, защото различните игрови дейности, съобразени с детските интереси, разнообразните и атрактивни играчки, винаги предизвикват бодро, весело настроение и положителна, емоционална наситеност и задоволство. В просторните зали или на откритите площадки, докато играят, децата отразяват живота на възрастните, но не се стремят точно и безсмислено да копират действителността. Те внасят в тях свои фантазии и правила, подчинени на желанията и волята им, което им носи истинска радост и вълнения. С любов и внимание към индивидуалните потребности и особености на всяко дете, се стремим да развиваме и възпитаваме творческо мислене, двигателни умения и здравословни, физически навици.

Нашите занимания преминават под мотото, че колкото повече са възможностите за активни действия, толкова по – интересни и резултатни са те. Организираните ни излети и пикници сред природата, разходките и наблюденията в паркове и градини са любими на децата. Посещенията на различни културни и исторически забележителности обогатяват и разширяват детския кръгозор от знания и възприятия, прави ваканцията им не само забавна, но и пълноценна. Да провокираме всяко дете да се изяви и да се изрази, с думи, с действия или с рисунки, с модели или макети е ежедневна наша задача. Поощряваме оригиналните хрумвания и нестандартните решения във всяка творба, за да се упражняват и да развиват творческото въображение и мислене. При работа с различни материали, пособия и инструменти за изобразителна дейност и приложни изкуства, използваме разнообразие от техники на работа, стимулираме ги да изследват, да моделират и конструират, да проектират и да създават красота. Целта ни е развитие на изобразителна грамотност, на естетичност и сръчност, на умението да изпълняват приложни задачи, да се стремят към самостоятелност и самодисциплина.

За да бъдем максимално полезни и съвременни, предлагаме обучение по английски език, провеждано от квалифицирани преподаватели, защото не забравяме, че докато играят и се забавляват, децата се учат най – лесно. Лятото е подходящо време и да намерят нови приятели, с които всяко преживяване се превръща в приключение, всяка задача в забавление, а трудностите се преодоляват много по – лесно и по – бързо. Ако сме предизвикали вашият интерес и любопитство – елате да се запознаем! Към работата си в Детска лятна занималня ,,Учебнотека“ ние сме не само професионално и служебно ангажирани, за нас това е личен избор и осъзната отговорност да възпитаваме, да обучаваме и да се грижим за най – важното, за бъдещето ни – нашите деца.